Редактор: Виолета Николаеваe-mail: снимка: PexelsКитай продължава да увеличава натиска върху криптовалутите, премахвайки

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: снимка: PexelsКитай продължава да увеличава натиска върху криптовалутите, премахвайки
Коментари Харесай

Китай забранява всякакви транзакции с криптовалута

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

фотография: Pexels

Китай продължава да усилва натиска върху криптовалутите, премахвайки съперниците на цифровия юан, който, както е планувано от управляващите, ще размени хартиените пари.
В петък Китайската национална банка разгласява изказване, в което не разрешава всевъзможни транзакции с криптовалути, написа finanz.ru.

Позовавайки се на нуждата да се подсигурява " национална сигурност " и " обществена непоклатимост ", китайската централна банка съобщи, че биткойн и други цифрови пари, издадени не от името на страните, не са законно платежно средство и не могат да се търгуват на пазара.
Търговията с виртуални активи " нарушава икономическия ред, способства за противозаконни действия (по -специално хазарт), нелегално финансиране, измами, пране на пари и основаване на финансови пирамиди ", се споделя в изказване на регулатора.
НБК настрана акцентира, че е нелегално да се ръководят задгранични крипто тържища в Китай, които нямат право да дават услуги на китайски поданици.

Изявлението, което е с дата 15 септември, само че се появи на уеб страницата на Китайската централна банка едвам на 24 септември, не е първият и евентуално не последният от поредицата опити да се спре настъплението на криптовалутите, споделя Виджав Айяр, началник на Luno крипто борса в Сингапур.
Още през 2013 година китайските управляващи разпоредиха преустановяване на заплащанията в биткойни, през 2017 година не разрешиха продажбата на токени, през 2019 година оповестиха противозаконната работа на крипто тържища на територията на страната, а в предишното вкараха възбрана по минно дело.

И макар че в предишното бяха правени гръмки изказвания, които не пречат на китайците да продължат да купуват и продават „ крипто “, пазарът към момента е нервозен, поради общата макро среда и рецесията към дефолта на разработчика Evergrande, споделя Аяр.
В 17.35 часа московско време биткойнът се обезценява с 10.5% и се търгува на 42.456 хиляди $ за единица, губейки 90 милиарда $ капитализация дневно.
Ethereum пада с 16% до 2,914 $.

На пазара на биткойни вниманието на играчите се измества назад към марката от 40 000 $, която беше разрушена по -рано тази седмица, сподели Чен Лимин, основен финансов шеф и началник на търговията във фонда на ICB.
„ Ако натискът се усили в близко бъдеще, историята ще се повтори. Нещо повече, дневното затваряне под 100-дневната пълзяща междинна стойност, която е към 40 700 $, заплашва с по-агресивни продажби “, предизвестява той.
Въпреки това, колкото повече китайските управляващи раздрусват въздуха със закани, толкоз по -малък резултат ще имат върху пазара, споделя Алис Килин, ръководещ сътрудник на Stillmark: стадий от виталния цикъл ". 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР